Dementerade Putin sin skiljsmässa?



Nyligen framträdde Rysslands premiärminister Vladimir Putin i nationell TV tillsammans med sin fru Ljudmila. Putin sitter nära Ljudmila i soffan hemma i parets vardagsrum och ett enormt pressuppbåd är på plats. En kvinna frågar Putin om hans civila status och Putin svarar kort och gott: "gift".

Enligt främst brittiska medier är det hela en PR-kupp för att dementera ett rykte om att paret Putin separerat. Den senaste tiden har paret inte synts tillsammans offentligt. En talesperson för Putin var snabbt ute och dementerade att paret separerat utan menade att Putin helt enkelt har ett späckat schema och därför inte hinner träffa sin fru så ofta.

TV-inslaget skulle mycket väl kunna vara en del i samma dementi, men jag har ingen aning om vad som egentligen ligger bakom. Fakta är dock att det pågått en stor folkräkning i Ryssland den senaste tiden (den har precis avslutats). Naturligtvis är det inte alla människor som vill låta myndigheterna registrera dem (av olika skäl) och därför håller sig undan. Putins framträdande i TV skulle alltså helt enkelt kunna förklaras med att han vill föregå med gott exempel. En ryss som ser TV-inslaget ska tänka: "Till och med Putin deltar i folkräkningen, då måste jag göra det också!"

Sanningen om paret Putins framträdande i TV kan alltså vara lite mer komplicerad. Hör här en intervju i P3:s Brunchrapporten där bloggaren Amanda Lövkvist ger sin syn på skiljsmässoryktena.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0