Journaliststudenter klär av sig för Putin

Igår fyllde Rysslands premiärminister Vladimir Putin år. I present får han en halvporrig kalender som precis börjat säljas i Moskva där tolv kvinnliga journaliststudenter vid Moskvauniversitetet poserar i utmanande klädsel. Varje pinupjournalist har en personlig hälsning till Vladimir Putin. ”Skogsbränderna är släckta, men jag brinner fortfarande”, säger en av de unga studentskorna.
- De unga journalisterna är inte bara en vacker yta, vackra kroppar. De representerar ett yrke som är i ständigt samröre med makthavarna, förklarar Vladimir Tabak från förlaget som gett ut kalendern, i radiokanalen RSN.
Journalistfakultetens talesperson Larisa Bakulina har fördömt kalendern som "smaklös erotik", skriver Rapport.



Enligt bloggaren Amanda Lövkvist finns det de som hävdar att pinupkalendern bara var ett försök av oppositionen att misskreditera Putin.  Några andra unga studenter har (som ett svar får man anta) satt ihop en alternativ kalender. De unga damerna frågar sig: Hur påverkar inflationen mutornas storlek? När blir Chodorkovskij fri? Gäller mötesfriheten alltid och överallt? Vem dödade Anna Politkovskaja? När inträffar nästa terroraktion?



Journalisten Kalle Kniivilä skriver på sin blogg att de unga studentskor som skulle ledsaga Putin under ett besök vid Moskvauniversitetet för ett par veckor sedan inte fick vara längre än Putin själv. Dessutom skulle de ha "slaviskt utseende", vilket är intressant med tanke på att Ryssland består av många olika folkgrupper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0